Novosti / 28. 03. 2019 - 10:28
Pokreni se! sa ZvoniMirom, Gradovima  Knin i Drniš, Općinama Kistanje i Biskupija  i HZZ-om – Područni ured Šibenik

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” 15.03.2019. objavilo je treću Odluku o financiranju za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ (UP.01.3.1.01) za 58 projekata u okviru Komponente 1, koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.  Jedan od njih je i projekt Udruge ZvoniMir čija vrijednost iznosi 581.354,70 HRK, a provoditi će se sljedećih 12 mjeseci. Potpisivanje i svečano uručivanje ugovora održalo se u Hotelu Esplanade u Zagrebu, 26.03.2019., u okviru konferencije „Zaposli se u Hrvatskoj“. Navedenim projektom ćemo u suradnji s partnerima kroz individualni pristup ciljati na povećanje zapošljivosti nezaposlenih i radno neaktivnih osoba na tržištu rada sa područja gradova Knin i Drniš te općina Biskupija i Kistanje. Navedene jedinice lokalne samouprave su nam ujedno i partneri u provedbi projekta uz Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Šibenik.

Cilj projekta pod nazivom „Pokreni se!“ je pružiti podršku i edukaciju ranjivim skupinama nezaposlenih osoba na području Šibensko-kninske županije za povećanje njihove zapošljivosti i uključivanje na tržište rada, što će omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Šibensko-kninske županije.

Ciljne skupine su nezaposlene osobe u dobi od 15-29 godina, žene, ostale nezaposlene i radno neaktivne osobe. Organiziranjem Klubova za zapošljavanje (u Kninu, Drnišu, Biskupiji, Kistanjama) nezaposlenim osobama će se kroz individualni pristup pružiti savjetodavne usluge, direktna pomoć i mogućnost sudjelovanja u radionicama za razvoj socijalno-interpersonalnih vještina. Korisnicima će biti izrađeni individualni karijerni planovi na temelju kojih će biti educirani i usavršeni za tražena zanimanja na tržištu rada te time uključeni u radno-socijalnu aktivaciju.

Kroz projekt ćemo se uključiti u proširivanje Šibensko-kninskog Partnerskog vijeća za tržište rada, organizirati Mrežu udruga, ustanova i tvrtki s područja Šibensko-kninske županije kao potencijalnih poslodavaca te ćemo osigurati besplatnu edukaciju/ prekvalifikaciju za odabrane korisnike.

 
  Novosti - Sve