Novosti / 27. 05. 2019 - 11:11
Udruga ZvoniMir član je Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine u Uredu državne uprave u Šibensko – kninskoj županiji, održan je prvi konstituirajući sastanak Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Predstojnica Ureda državne uprave donijela je Odluku o uspostavi i imenovanju članova Županijskog tima u travnju 2019. godine. Prvi sastanak Županijskog tima organizirao je Ured državne uprave radi izbora voditelja, zamjenika voditelja i tajnika Županijskog tima.

Na sastanku su sudjelovali: djelatnica Centra za socijalnu skrb Šibenik, djelatnica Policijske uprave Šibensko – kninske, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, djelatnici Ureda državne uprave u Šibensko – kninskoj županiji, djelatnica Doma zdravlja Šibenik, djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije i predstavnice Udruge ZvoniMir iz Knina.

Udruga ZvoniMir kao jedini pružatelj usluga pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela i žrtvama obiteljskog nasilja u Šibensko – kninskoj županiji odazvala se pozivu na sastanak Županijskog tima. Predsjednica udruge predstavila je aktivnosti i usluge koje udruga pruža žrtvama kaznenih djela i žrtvama obiteljskog nasilja te je predloženo članstvo udruge ZvoniMir kao organizacije civilnog društva u Županijskom timu. Imenovani članovi Županijskog tima prihvatili su članstvo udruge ZvoniMir.

U nastavku članovi novog Županijskog tima razgovarali su o potrebama žrtvi, mogućnostima preventivnog djelovanja te potvrdili daljnju međusobnu suradnju.

 
  Novosti - Sve