U Srimi je održana peta radionica na projektu “Znanjem do održivog lokalnog razvoja”, čime je ovaj projekt uspješno završen
Projekti / 09. 07. 2015 - 11:10

U Srimi je održana peta i zadnja radionica na projektu “Znanjem do održivog lokalnog razvoja” čime je uspješno završen projekt koji je trajao 18. mjeseci od veljače 2014.godine do srpnja 2015.godine.

Udruga “ZvoniMir” i LAG “Una” su bili partneri na projektu sa udrugom “Odraz” – Održivi razvoj zajednice iz Zagreba.Projekt je financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na petoj radionici razgovaralo se o društveno odgovornom poslovanju, dobrom upravljanju na lokalnoj razini  kao i o važnosti društvenog kapitala za razvoj lokalne zajednice.Također sudionici su posjetili Imanje “Roca” u Stankovcima kao primjer dobre prakse gdje su im domaćini prezentirali uspješan rad jedne velike farme za uzgoj svinja, pršuta i proizvodnje vrhunskih suhomesnatih proizvoda, raznovrsna ugostiteljska ponuda i vinograd sa biranim sortama grožđa, smokovnik, peradarnik, maslinik, etno muzej i trgovina.

Svrha edukacije bila je povećati kapacitet za lokalni održivi razvoj u nekoliko gradova i općina okupljenih u LAG-u Una te gradova Knina i Drniša i okolnih općina, koji se nalaze na području posebne državne skrbi.

25-30 pažljivo odabranih sudionika (ptredstavnika gradova i općina, udruga civilnog društva i poslovnog sektora) je steklo nova znanja i vještine o održivom razvoju, društvenom kapitalu, javnom dogovaranju i sudjelovanju javnosti u odlučivanju, međusektorskom razvojnom partnerstvu za održivi razvoj, planiranju održivog razvoja temeljem procjene potreba, provedbi održivog razvoja putem partnerskih projekata i dr.)

Više o cijelom projektu ovdje:

http://www.odraz.hr/hr/projekti/aktualni-projekti/znanjem-do-odrzivog-lokalnog-razvoja

 
  Projekti - Sve