Projekti / 31. 03. 2015 - 4:38

Socijalna zadruga ZvoniMir osnovana je u veljači 2014. godine, a jedan od osnivača je Udruga ZvoniMir.

Zadruga je zamišljena kao društvenopoduzetnički pothvat kojem je cilj operacionalizacija brojnih aktivnosti na području pružanja usluga izvaninstitucionalne socijalne skrbi, edukacije i zapošljavanja osoba pripadnika/ca marginaliziranih društvenih skupina (npr. žena, pripadnika/ca nacionalnih manjina starijih od 45 godina), a koje je udruga razvila, ali ih zbog zakonskih ograničenja ne može obavljati u okviru tog organizacijskog oblika.

Djelatnosti edukacije na različitim područjima, kojom će društveno isključenim osobama biti unaprjeđena kvaliteta života (kućanski poslovi, komunikacijske vještine, ekološka proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, usluge održavanja, montaže i drugo), trebale bi također omogućiti višu razinu zapošljivosti osoba u nepovoljnim osobnim, gospodarskim i društvenim okolnostima. Osim pripreme za uključivanje na tržište rada, neki će korisnici dobiti priliku za rad na pružanju socijalnih usluga osobama ili obiteljima starijih, nemoćnihili članova zajednice s posebnim potrebama. U rad zadruge uključivat će se lokalne institucije pružatelji zdravstvene i socijalne skrbi te podružnice HZZ-a.

Kontakt podaci:

Adresa: 7. gardijske brigade 13, 22300 Knin / Tel: 022/662-554

E-mail: zvonimir@zvonimir.hr / Web: http://www.zvonimir.hr/

 

Ovaj sadržaj je dio brošure „Hrvatske socijalne zadruge“ (nakladnik CEDRA Čakovec) koja je dostupna na http://cedra.hr/assets/attach/posts/785/soccoop.pdf

 
  Projekti - Sve