PARTNERSKI SASTANAK MREŽE PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA
Podrška žrtvama i svje. / 04. 04. 2019 - 12:02

03. travnja 2019. udruga ZvoniMir je sudjelovala na drugom partnerskom sastanku u drugoj godini provedbe programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. Partnerski sastanak je održan u Zagrebu, Ministarstvo pravosuđa RH.

Teme sastanka obuhvatile su usklađivanje tehničkih pojedinosti u provedbi programa, uz diskusiju o suradnji s institucijama i ustanovama, načinima zaštite osobnih podataka korisnika te o uspostavi i imenovanju članova županijskih timova za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama s intencijom da i udruge postanu članovi županijskih timova.

Na sastanku su sudjelovali/e predstavnice Ženske sobe te predstavnici/e svih 10 organizacija s kojima se program provodi u partnerstvu i predstavnice Ministarstva pravosuđa.

Sastanak je održan u okviru programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Zahvaljujući „Mreži podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ 10 partnerskih organizacija uspješno provodi program u 13 županija u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijskim sudovima što je u konačnici omogućilo dostupnost usluga pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih dijela u cijeloj Hrvatskoj.

 
  Podrška žrtvama i svjedocima - Sve