Započeo program “Nasilje nije samo tuđi problem!”
Novosti / 17. 01. 2024 - 1:56

Potpisali smo ugovor za projekt "Nasilje nije samo tuđi problem" koji će trajati u vremenskom periodu 1.1.2024. - 31.12.2024. godine.

Projekt će obuhvatiti učenike Srednje strukovne škole kralja Zvonimira u Kninu, a cilj istoga je podizanje kvalitete života mladih kroz savjetodavnu podršku, educiranje i informiranje mladih o nasilju nad i među mladima kojeg ćemo ostvariti kroz set od 5 edukacija na temu nasilja nad mladima s naglaskom na nasilje u partnerskim vezama i elektroničko nasilje.

Osim edukacija, mladi će provoditi i online rubriku "Živim li u nasilju", kreirati online brošuru na temu nasilja te sudjelovati u Javnoj akciji povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dana ružičastih majica.

Također, za sve mlade koji se osjećaju kao žrtve nasilja u bilo kojem pojavnom obliku ili su pretrpjeli nasilje i ne znaju kako se nositi s tim ubuduće, ali također i za počinitelje tj. mlade rizičnog ponašanja, omogućit ćemo savjetovanje i podršku od strane izvoditeljice pravnice koja je ne samo stručna u  pravnom smislu nego je educirana i iskusna za rad sa žrtvama nasilja. Za one za koje uvidimo da im je potrebna psihološka pomoć, dogovorit ćemo osobni susret sa vanjskim stručnjakom psihologom u prostorijama udruge ZvoniMir gdje će im biti osigurana potpuna privatnost.

U sklopu ovog projekta organizirati ćemo i Okrugli stol na kojem će biti prisutni učenici, profesori, pravnici, psiholozi i policijski službenici kako bi svi zajedno razmjenili dosadašnja iskustva i razmjenu ideja za buduće proaktivno djelovanje na sumnjiva ponašanja.

                                                              „Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade"

                                                                                                       

 
  Novosti - Sve