Udruga ZvoniMir obilježava Međunarodni dan starijih osoba
Novosti / 30. 09. 2013 - 9:52

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba obavještavamo vas da će udruga ZvoniMir organizirati okupljanje volontera udruge ZvoniMir na Poljani u Drnišu sa početkom u 9:00 sati te u suradnji sa udrugom Žene kosovske doline  iz Biskupije organizirati prigodnu manifestaciju ispred zgrade općine u Biskupiji sa početkom u 9:00 sati.

Na samom početku ćemo iskoristit priliku te se pohvaliti svojim volonterima koji uvećavaju vrijednost same udruge. Kako se udruga između ostalog bavi i pružanjem socijalnih usluga, a trenutno skrbi o više od 150 starijih osoba na području grada Drniša i općina Unešić i Ružić, naši volonteri su uglavnom angažirani u tom području. Inače udruga kroz svoje programe, te osobito kroz projekt STEP koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, promovira i potiče volonterizam. Iznimno nam je zadovoljstvo kad našim volonterima možemo pored njihove vlastite satisfakcije pružiti i uvažavanje zajednice u kojoj žive te ih na ovaj način javno predstaviti i javno se pohvaliti njihovim radom.

Kako su nam ipak u centru dešavanja ovog dana starije osobe, u 10:00 sati smo organizirali, uz pomoć Optike Petra iz Drniša, mjerenje očne dioptrije u njihovim prostorijama. Koristimo, stoga ovu priliku da pozovemo građane iznad 65 godina starosti da dođu u Optiku Petra 1.10. u periodu od 10:00 – 12:30 sati da vidimo koliko se dobro vidimo.

U 9:00 sati smo organizirali, uz pomoć Patronažne službe iz Knina, besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi. Koristimo, stoga ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane građane, bez obzira na dob, da dođu ispred zgrade općine u Biskupiji u 9:00 sati te da na taj način pokažemo koliko brinemo o zdravlju.

Za sve one koji žele čuti nešto više o radu udruge ZvoniMir , predsjednica udruge će u 11:00 sati učestvovati u radio emisiji u kojoj će dodatno govoriti o aktivnostima udruge i vrlo značajnom projektu za ovu malu zajednicu i naše starije građane. Radi se o projektu pod nazivom Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci a koji financira Europska unija.

 
  Novosti - Sve