Poziv na javnu akciju – Europski dan žrtava kaznenih djela 22.02.
Novosti / 19. 02. 2020 - 2:20

22. veljače obilježava se Europski dan žrtava kaznenih djela te se tog datuma prema smjernicama Europske komisije u svim zemljama članicama EU provodi senzibilizacija građana o problematici položaja žrtava kaznenih djela.

U subotu, dana 22.02.2020. godine, udruga ZvoniMir obilježit će Europski dan žrtava kaznenih djela organiziranjem javne akcije. Javna akcija održat će se u Šibeniku, u Ulici Ante Starčevića, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o sustavu podrške. Kroz dijeljenje promotivno informativnog materijala osigurat će se dostupne informacije o pomoći i podršci žrtvama kaznenih djela, gdje i kome se mogu obratiti te dobiti savjet i podršku.

Javna akcija dio je aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

 
  Novosti - Sve