Sastanak Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasija nad ženama i nasilja u obitelji
Novosti / 20. 02. 2020 - 2:33

Dana 18. veljače 2020. godine, u prostorijama Županije Šibensko – kninske, održao se sastanak Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Prisustvovali su članovi/ice i zamjenici članova/ica Županijskog tima: djelatnici Centra za socijalnu skrb Šibenik, djelatnici Policijske uprave Šibensko – kninske, suci Županijskog suda u Šibeniku, suci Općinskog suda u Šibeniku, djelatnici Županije Šibensko – kninske, djelatnici Doma zdravlja Šibenik, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i predstavnici udruge ZvoniMir.

Voditelj Županijskog tima predstavio je izvješće o radu Županijskog tima za 2019. godinu i Plan rada Županijskog tima za 2020. godinu. Dogovorene su zajedničke aktivnosti u tekućoj godini kroz koje će članovi Županijskog tima unaprijediti međuresornu suradnju u području zaštite žrtava nasilja u obitelji te druge aktivnosti koje će doprinijeti senzibilizaciji javnosti za problematiku obiteljskog nasilja, a sve u skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2017. do 2022. godine.

Cilj Županijskog tima je svojim djelovanjem promicati rodnu ravnopravnost u kojoj će sudjelovati svi sudionici društva na lokalnoj razini sa svrhom suzbijanja svih oblika diskriminacije i nasilja nad ženama te nasilja u obitelji.

Sastanak Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasija nad ženama i nasilja u obitelji Sastanak Županijskog tima Šibensko – kninske županije za sprječavanje i borbu protiv nasija nad ženama i nasilja u obitelji
 
  Novosti - Sve