Novosti / 06. 10. 2022 - 2:11
 
 

Međusektorska i međusobna suradnja i komunikacija su jedni od ključnih koraka da sustav podrške za žrtve i svjedoke bude još učinkovitiji i bolji, složili su se prisutni sudionici, predstavnici Policijske uprave Zadarske, policijski službenici policijskih postaja Zadarske županije, članovi Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Zadarske županije, kao i ostali dionici koji djeluju u sustavu podrške.

Potrebno je osnažiti i ohrabriti žrtve svih kaznenih djela, u vidu pružanja emocionalne podrške, kao i informiranja o njihovima pravima. Pružiti im podršku kroz psihološko savjetovanje, za kojim je potreba sve veća i prijeko potrebna. Osim emocionalnih i psiholoških aspekata na kojima treba raditi sa žrtvama, potrebno je žrtvi i njezinoj obitelji nastojati omogućiti osiguranje primarnih potreba, kao što je siguran dom i mogućnost ekonomske neovisnosti, zaključak je svih prisutnih na održanom okruglom stolu.

Uz podršku Službe za podršku žrtvama i svjedocima, pri Ministarstvu pravosuđa  i uprave te u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom Zadarskom, udruga ZvoniMir je još jednom uspješno organizirala i održala događanje gdje su svi prisutni imali priliku čuti, u formalnom obliku, prezentacije o važnim temama te u manjem formalnom dijelu, u panel diskusiji razmijeniti informacija, podijeliti iskustva i primjere iz prakse

Održan okrugli stol je organiziran u sklopu aktivnosti programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, financiran od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

 
  Novosti - Sve