Imamo pravo birati put kojim ćemo koračati
Novosti / 25. 11. 2022 - 9:28

Biti žrtva nije osobni odabir! Šutnja o nasilju iz dana u dan dovodi do još veće osamljenosti i gubitka povjerenja u druge ljude. To nije mjesto i to nisu trenuci u kojima bi se itko trebao nalaziti. Oblici nasilja s kojima se susrećemo su: emocionalno, fizičko, seksualno, ekonomsko te socijalna izolacija i kontrola kretanja.

Na današnji dan svake godine obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a 25.11. ujedno je i dan početka „16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja“ te završava dana 10.12. – Međunarodni dan ljudskih prava.

Ova kampanja provodi se svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni.

Pozivamo svakog pojedinca da nam se obrati s bilo kojim pitanjem o svome statusu, emocionalnim posljedicama nasilja, pitanjima o pravima u sudskim postupcima i dr.

Svatko zaslužuje pravo na miran i dostojanstven život! Nasilje nema opravdanje.

U udruzi ZvoniMir djeluje Savjetovalište za žene žrtve obiteljskog nasilja gdje se možete obratiti radi podrške, savjeta, administrativne pomoći, psihološke pomoći i informacija o pravima.

Možete nam doći osobno na adresu udruge (Domagojeva 12), poslati e-mail na savjetovaliste@zvonimir.hr ili nas nazvati na brojeve 022/662-554 i 091/2015-125.

Sve usluge Savjetovališta su besplatne, a osigurane su kroz projekt Korak hrabrosti III financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

                                                                     

 
 
 

Preuzmite dokument:

Korak hrabrosti 3-letak(2.38 MB)
 
  Novosti - Sve