Projekti / 24. 02. 2018 - 11:47

U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „ZvoniMir“ provodi projekt „Podrškom do sigurnosti“. Aktivnosti projekta usmjerene su na socijalno osjetljive skupine i to žene žrtve obiteljskog nasilja, počinitelji nasilja u obitelji i starije i nemoćne osobe. Cilj projekta je osigurati kroz rad Savjetovališta udruge pružanje stručne psihosocijalne, psihološke, pravne i administrativne podrške socijalno osjetljivim skupinama i time osigurati bolju kvalitetu življenja i smanjenje njihove socijalne isključenosti.

Udruga ZvoniMir u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi projekt „Podrškom do sigurnosti“. Partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Knin i Grad Knin. U okviru projekta registrirano je Savjetovalište za žen

Udruga ZvoniMir u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi projekt „Podrškom do sigurnosti“. Partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Knin i Grad Knin. U okviru projekta registrirano je Savjetovalište za žene žrtve obiteljskog nasilja.

Razdoblje provedbe: od 06./2017. do 05./2020. 

Cilj projekta je osigurati dostupnost usluga socijalno osjetljivim skupinama u ruralnim područjima te im kroz rad Savjetovališta udruge osigurati stručnu psihosocijalnu, psihološku, pravnu i administrativnu podršku i time osigurati bolju kvalitetu življenja i smanjenje njihove socijalne isključenosti.

Aktivnosti projekta usmjerene su na socijalno osjetljive skupine: žene žrtve obiteljskog nasilja, počinitelje nasilja u obitelji i starije i nemoćne osobe. Ženama žrtvama obiteljskog nasilja pruža se podrška kroz socijalno i psihološko savjetovanje, individualni i grupni rad, te se osigurava pravna, emocionalna i administrativna podrška i savjetovanje. Počiniteljima nasilja u obitelji pruža se mogućnost sudjelovanja u psihosocijalnom individualnom i /ili grupnom tretmanu koji vodi psiholog licenciran od strane nadležnog ministarstva za ovu vrstu tretmana. Starijim i nemoćnim osobama osigurana je administrativna i pravna podrška u rješavanju statusnih, potrošačkih i drugih pitanja.   

 
  Projekti - Sve