PARTNERSKI I INTERVIZIJSKI SASTANAK „MREŽE PODRŠKE I SURADNJE ZA ŽRTVE I SVJEDOKE KAZNENIH DJELA“
Podrška žrtvama i svje. / 11. 10. 2019 - 11:56

Predstavnice Udruge ZvoniMir sudjelovale su 2. i 3. listopada 2019. godine u Zagrebu na partnerskom i intervizijskom sastanku druge godine provedbe programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Partnerski sastanak održan je 2. listopada 2019. godine. Predstavljeni su dosadašnji rezultati druge godine programa, dogovoreni su rokovi za godišnji izvještaj te se razgovaralo o aktivnostima treće godine provedbe Programa.

Drugi dan je održana intervizija tijekom koje se razgovaralo o osnivanju skloništa za žene i djecu žrtve nasilja obitelji te o pravnom i psihološkom savjetovanju kroz Program. Intervizijski sastanak završio je razgovorom s odvjetnikom Kristijanom Pelcem o konkretnim pitanjima u svezi slučajeva s kojima se susrećemo.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Nositeljica je Ženska soba – Centar za seksualna prava, a provodi ga 10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje; Ženska grupa Karlovac „Korak“; SOS Virovitica; Informativno pravni centar – IPC, Slavonski Brod; Centar za građanske inicijative, Poreč; Delfin, Pakrac; DEŠA, Dubrovnik; Udruga HERA, Križevci; Udruga ZvoniMir, Knin.

 
 
 
  Podrška žrtvama i svjedocima - Sve