KONFERENCIJA NASILJE NAD OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI
Podrška žrtvama i svje. / 01. 10. 2019 - 12:17

Predstavnici udruge ZvoniMir sudjelovali su na konferenciji “Nasilje nad osobama starije životne dobi” koja se održala 25. rujna 2019. na Pravnom fakultetu u Splitu u organizaciji Udruge za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske.

Konferenciju je otvorila predsjednica Bijelog kruga Hrvatske Livija Plančić, koja je govorila o fenomenu zlostavljanja starijih osoba koje u Hrvatskoj čine znatan dio populacije, a brojna su istraživanja pokazala da je nasilje prema njima puno rasprostranjenije nego što se pretpostavlja.

O problematici nasilja nad osobama starije životne dobi govorili su stručnjaci: Branka Žigante Živković – sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu, Ljiljana Stipišić – sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu, Paško Ugrina – voditelj Odjela prevencije Policijske uprave splitsko – dalmatinske te Petar Škrmeta kao predstavnik splitskog Centra za socijalnu skrb. Spomenuti su govorili o aktualnim temama iz svog područja rada čime su prisutnim sudionicima približili problematiku svih aspekata nasilja nad osobama starije životne dobi, kao i moguće načine prevencije.

 
 
 
  Podrška žrtvama i svjedocima - Sve