Okrugli stol „Međusektorska suradnja u pružanju podrške žrtvama obiteljskog nasilja“
Podrška žrtvama i svje. / 22. 05. 2019 - 1:24

U organizaciji udruge ZvoniMir 17. svibnja 2019. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku održan je okrugli stol pod nazivom „Međusektorska suradnja u pružanju podrške žrtvama obiteljskog nasilja“. Predavač okruglog stola bila je sutkinja Visokog prekršajnog suda i bivša predsjednica Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, Branka Žigante Živković.

Sudionicima okruglog stola predstavljen je model rada Nacionalnog tima i Županijskog tima s naglaskom na važnost međusektorske suradnje, povjerenja, podrške i ažurnosti njihovih članova s ciljem što efikasnijeg učinka rada istih prema korisnicima. Obzirom na bogato iskustvo sutkinje iz područja zaštite od nasilja u obitelji sudionici okruglog stola čuli su mnoge primjere dobre prakse.

Na okruglom stolu sudjelovali su zaposlenici MUP – a RH, policijski službenici iz Drniša, Knina i Šibenika, suci Općinskog i Županijskog suda, općinski i županijski državni odvjetnici, zaposlenici Centra za socijalnu skrb Knin i Šibenik, zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije, predstavnici Ureda državne uprave u Šibensko – kninskoj županiji i predstavnici organizacija civilnog društva Mladi u EU, Ardura i dr.

Okrugli stol omogućio je uspješnu razmjenu iskustava, pitanja i odgovora što je i bio cilj odabrane teme s obzirom na aktualno formiranje novog Županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Šibensko – kninske županije.

Želimo naglasiti da je daljnji cilj našeg svakodnevnog rada i budućih okupljanja  poticati nastavak dobre međusektorske suradnje kako bi žrtve obiteljskog nasilja ostvarile zaštitu i podršku koja im je potrebna.

 
  Podrška žrtvama i svjedocima - Sve