Udruga ZvoniMir u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala je ugovor za projekt „Korak hrabrosti“
Novosti / 26. 11. 2019 - 2:41

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održano je svečano uručivanje ugovora o dodjeli sredstava za ukupno 15 udruga koje se zalažu za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja. Za provedbu projekata 15 udruga Ministarstvo je osiguralo 3 milijuna kuna.

Udruga ZvoniMir potpisala je ugovor za projekt „Korak hrabrosti“ koji će se provoditi u Šibensko – kninskoj županiji.

Obiteljsko nasilje događa se svakodnevno, a posljedice trpe žrtve i osjeća društvo. Odgovornost je svakog pojedinca reagirati, a na institucijama je da s raspoloživim sredstvima sukladno svojim ovlastima utječu na prevenciju nasilja utječući na cijelo društvo, a žrtvama koje trpe posljedice doprinesu ublažavanju tih posljedica i pomognu u ponovnom osamostaljivanju.

Stoga provedbom ovog projekta cilj nam je ukazati relativno osviještenom društvu da nasilje zaslužuje osudu i  nitko ne zaslužuje biti žrtva, a samim žrtvama pružiti mogućnost da nastave život u okolini dostojnog svakog čovjeka. Stoga će se žrtvama osigurati pružanje pomoći kroz organizaciju rada 3 savjetovališta (u dva grada i jednoj općini) u kojima će biti dostupna pomoć educiranih i iskusnih stručnjaka. U svakodnevnom životu u kojem su žrtve opterećene ekonomskom ovisnošću i manjkom samopouzdanja, olakšat će im se kroz pomoć pri zapošljavanju organiziranjem edukacija, a za prvi korak imat će mogućnost korištenja privremenog smještaja do konačnog osamostaljivanja. Kroz organizaciju javnih akcija, okruglog stola i distribuciju informativnog materijala doprinijet će se temi obiteljskog nasilja kao temi o kojoj se priča i štiti pravo žrtve da ima miran i dostojanstven život zajamčen ustavom i zakonom svakom građaninu.

 
  Novosti - Sve