Udruga ZvoniMir na području Zadarske županije nastavlja dobru suradnju sa predstavnicima institucija sa šireg područja gradova Benkovca i Obrovca
Novosti / 29. 09. 2022 - 1:26

Kao što smo već pisali, udruga ZvoniMir je postala pridruženi član policijskog tima za sprječavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na širem području grada Knina još u lipnju 2020. Predmet i svrha ovakve međuresorne suradnje jest razmjena saznanja o rizičnim i opasnim okolnostima ili stanjima koja mogu dovesti do ugrožavanja života i sigurnosti građana, u posebno rizičnim situacijama prijetnji, nasilja u obitelji, kaznenopravne zaštite djece i ranjivih skupina. Ujedno je uloga sudionika tima predlaganje strategije i načina međuresornog rješavanja uočenih problema.

Slijedeći primjer dobre prakse sa područja Šibensko-kninske županije, ostvarili smo dobru suradnju sa PP Benkovac-Obrovac na području Zadarske županije te smo u srpnju ove godine pozvani da sudjelujemo kao pridruženi član policijskog tima za prevenciju i borbu protiv nasilja i drugih ugroza na području grada Benkovca i Obrovca, koje obuhvaćaju i područja općina Stankovci, Polača, Lišane Ostrovičke, Jasenice i Starigrad.

Stoga smo i ovaj ponedjeljak, 26. rujna 2022. u Gradskoj knjižnici Benkovac sudjelovali na redovnom mjesečnom sastanku tima kojim koordinira PP Benkovac-Obrovac, zajedno sa predstavnicima/ama raznih ustanova sa područja Zadarske županije – PP Benkovac-Obrovac, Centar za socijalnu skrb Zadar podružnica Obrovac, Centar za socijalnu skrb Benkovac, Srednja škola Benkovac, Osnovna škola Jasenice, Dječji vrtić Obrovac.

 

Teme o kojima se raspravljalo i razgovaralo su se odnosile na trenutne probleme i radna iskustva prisutnih u njihovih ustanovama na području njihovih gradova i općina.

 

Udruga ZvoniMir je istaknula dobru međuresornu suradnju sa kolegicama iz Centra za socijalnu skrb Zadar - Podružnica Obrovac u konkretnoj pomoći korisnika sa područja Obrovca, te najavila i predstojeći okrugli stol u Zadru na temu „Uloga policije u sustavu podrške“ gdje će se nastaviti suradnja sa policijskim službenicima PP Benkovac-Obrovac.

 
  Novosti - Sve