U Šibeniku je predstavljen Program Europa za građane 2014-2020
Novosti / 28. 01. 2016 - 8:13

U organizaciji Europe Directa Šibenik i Vladinog Ureda za udruge, danas je u Gradskoj knjižnici održano predstavljanje Programa Europa za građane 2014.-2020. Cilj ovog programa je doprinijeti razumijevanju Europske unije, njezine povijesti i zajedničkog europskog identiteta te promicati europsko građanstvo i unaprijediti građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Unije.

Predstavljanje Programa naišlo je na odličan odaziv predstavnika jedinica lokalne samouprave i  civilnog društva s područja Grada Šibenika i susjednih gradova.

Četrdesetak okupljenih sudionika pozdravio je zamjenik gradonačelnika Daniel Mileta koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikim odazivom zainteresiranih.

„S velikim zadovoljstvom mogu kazati da je Šibenik postao prepoznatljiv po svojim europskim aktivnostima, a posebno po uspješnosti u povlačenju sredstava iz europskih fondova. Vjerujem da je to zbog toga što smo prepoznali njihov potencijal i oformili tim mladih, sposobnih ljudi koji izuzetno dobro rade svoj posao. Naše je nastojanje svaku kunu koju građani uplate u gradski proračun, oplemeniti povlačenjem sredstava iz fondova koji su nam na raspolaganju, bilo da se radi o europskim ili fondovima raznih ministarstava. Osnovali smo i Europe Direct Centar, organiziramo predavanja i radionice poput ove, kako bismo u svoja nastojanja uključili što više ljudi, s ciljem umrežavanja i na korist svih članova zajednice“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel  Mileta.

Po završetku predavanja i predstavljanja primjera dobre prakse organizirana je i Radionica za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga na kojoj su sudionici radionice u grupama radili na razradi projektnih prijedloga i njihovom prilagođavanju prioritetima Programa.

Program Europa za građane namijenjen je jedinicama lokalne i regionalne samouprave i neprofitnim organizacijama; organizacijama civilnog društva, ustanovama u kulturi te obrazovnim i istraživačkim ustanovama.

 
  Novosti - Sve