Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj
Novosti / 21. 09. 2022 - 2:23

Odlukom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske od dana 17.08.2022. udruga ZvoniMir je izabrana za jednu od ukupno šest udruga za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj, koja će provoditi aktivnosti projekta “Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj” i to na području tri županije: Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/22, 88/22 na snazi od 15.07.2022.) kao i Smjernicama za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom, udruga ZvoniMir će u najboljoj mogućoj vjeri, pošteno i načelno provoditi aktivnosti projekta u cilju zaštite potrošača.

Uz praćenje kretanja cijena 50 roba i 5 usluga na 15 različitih prodajnih mjesta, kao i praćenje dvojnog iskazivanja cijena u kunama i eurima, ispravnog preračunavanja i zaokruživanja, svakodnevno telefonskim putem ćemo informirati potrošače o pravilima uvođenja eura, u periodu 10:00-13:30h, te osobnom posjetom određenih poslovnih subjekata ocjenjivati poštivanje načela Etičkog kodeksa.

Prikupljene informacije o kretanjima cijena, kao i o prodajnim mjestima roba i usluga u kojima su potrošači potpuno sigurni i njihova prava zaštićena, biti će objavljene na našim stranicama svaki mjesec provedbe projekta, i to do 15-og dana u mjesecu.

Temeljem dosadašnjeg iskustva, možemo pohvaliti sve poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu, te istaknuli naljepnice na ulazu u svoja prodajna mjesta, čijim smo obilaskom utvrdili da potpuno poštuju načela Etičkog kodeksa.

Sve relevantne informacije vezane za proces uvođenja eura naši građani mogu dobiti pozivom na broj telefona 095 3809 111.

Svaki cent se broji, svaka kuna se računa!

 
  Novosti - Sve