Sažetak projekta pod nazivom „Pazi što klikaš!“
Novosti / 19. 02. 2014 - 3:56

U periodu od siječnja do srpnja projekt pod nazivom Pazi što klikaš! je projekt koji provodi udruga ZvoniMir iz Knina kao nositelj uz partnersku suradnju udruge Mladi u EU iz Šibenika te uz podršku tri osnovne škole u Šibensko – kninskoj županiji, a to su: OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu, OŠ Antuna Mihanovića u Drnišu i OŠ Vidici u Šibeniku.

Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a cilj mu je prevencija elektroničkog nasilja nad djecom kao i edukacija o kritičkoj analizi informacija dobijenih putem raznih medija. Kroz stručno razrađene radionice prilagođene djeci 8-ih razreda ćemo uz Power Point prezentaciju i podjelu adekvatnih informativnih brošura i letaka nastojati upozoriti na nasilje putem Interneta te informirati o načinima zaštite i prijave istog. Teme radionica će biti ukratko predstavljene i roditeljima na roditeljskim sastancima.

Kako bi mogli procijeniti veličinu problema elektroničkog nasilja na web stranicama škola će biti postavljen animirani lik koji će voditi ispitanike kroz anketni upitnik namijenjen anonimnom ispitivanju učenika o suočavanju sa ovim problemom. Na temelju rezultata ove ankete ćemo napraviti analizu koja će biti predstavljena javnosti na tiskovnoj konferenciji koja će se održati na kraju projekta odnosno krajem školske godine.

Šira javnost će biti obaviještena o provedbi projekta i njegovim aktivnostima putem radio emisija koje će se emitirati u Kninu, Drnišu i Šibeniku.

 
  Novosti - Sve