Prvi partnerski i intervizijski sastanak Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela
Novosti / 02. 03. 2021 - 11:43

U sklopu programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela održan je prvi partnerski i intervizijski sastanak dana 25. i 26. veljače 2021. godine.

Prvi dan je održan partnerski sastanak na kojemu su sudjelovale partnerske organizacije i predstavnice Ministarstva pravosuđa i uprave. Drugi dan je u sklopu inervizijskog sastanka održano predavanje na temu zločina iz mržnje. Predavanje su održale Cvijeta Senta iz Centra za Mirovne studije i Tea Dabić iz Kuće ljudskih prava.

Program se provodi u trajanju od tri godine, a financijski je podržan od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

 
  Novosti - Sve