Novosti / 11. 09. 2023 - 10:56

S ponosom vas pozivamo na prezentaciju putopisa i istoimene knjige "Ljubav oko svijeta" autora Davora Rostuhara koja će se održati ovaj petak (15.9.) na veličanstvenoj kninskoj Marunuši s početkom u 20:00h.

Radi se o  antropologu, piscu, fotografu i novinaru koji je putujući svijetom ne samo isti prikazao sa nekog nesvakidašnjeg stajališta, već ga je približio ljudima prikazujući svu ljepotu njegove različitosti u običajima, komunikaciji, društvenim položajima, hijerarhiji, a u knjizi „Ljubav oko svijeta“, kroz univerzalan osjećaj ljubavi.

Ljubav je bila osnovna inspiracija za stvaranje knjige i osobno iskustvo g. Rostuhara koji je zajedno sa svojom suprugom proveo medeni mjesec obilazeći 30 zemalja na 6 kontinenata kroz godinu dana istražujući poimanje ljubavi u različitim krajevima svijeta. Za kreiranje knjige su napravili 120 intervjua na 30 svjetskih jezika o odnosima u vezama, braku, raznim ljubavnim izazovima, preprekama, prijevarama i razvodima te komunicirali sa svjetskim stručnjacima o kompliciranim odnosima unutar nekih zajednica. Iz tog putovanja i svih provedenih intervjua nastali su knjiga, dokumentarni film i fotografske izložbe naziva „Ljubav oko svijeta“ koje Rostuhar prezentira kroz svoja predavanja. Prezentacija je sačinjena od multimedijskog dokumentarca uz kojeg autor naraciju prenosi uživo pred publikom te svim prisutnima prenosi svoje bogato putopisno i narativno iskustvo. Rostuhar je do sada održao preko 500 predavanja za više od 50.000 ljudi, istoimena knjiga 2021. godine bila je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj, prevedena je na engleski jezik te g. Rostuhar nastavlja predstavljanje i van RH pronoseći ljubav i toleranciju kao osnovnu poruku.

Veselimo se vašem dolasku!

Projekt provodi udruga ZvoniMir, a sufinanciran je od strane Grada Knina, uz donaciju TZ Grada Knina i TZ Šibensko-kninske županije.

 
  Novosti - Sve