Poziv na konferenciju Suradnja akademske zajednice i civilnog društva za održivi razvoj
Novosti / 09. 10. 2023 - 11:13

Pozivamo vas na konferenciju “Suradnja akademske zajednice i civilnog društva za održivi razvoj” koja će se održati uživo 27. listopada 2023. s početkom u 11 sati u Napretkovom kulturnom centru (Bogovićeva 1, Zagreb). Događanje organiziramo kao dio projekta SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost.

Nakon uvodnog pozdrava i kratkog predstavljanja projekta SUSTINEO, predstavit ćemo rezultate triju provedenih znanstvenih istraživanja: Upravljanje održivim razvojem u RH; Potencijal socijalnih inovacija za održivi razvoj u hrvatskom kontekstu i Iskustvo lokalnog razvoja vođenog zajednicom na primjeru LAG-ova. 

 

Mario Munta s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će rezultate istraživanja na temu održive urbane mobilnosti u hrvatskim gradovima. Provedena je anketa na reprezentativnom uzorku u kojoj su ispitani stavovi i percepcija građana o praksama upravljanja održivim razvojem te fokusne grupe s relevantnim dionicima iz različitih regija i intervjui s političkim i tehničkim razinama donositelja odluka kako bi se ispitale potrebe i praksa uključenosti lokalnih dionika u osmišljavanje, odlučivanje i provođenje politika održivog razvoja.

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će rezultate dvaju istraživanja. Danijel Baturina i Jelena Matančević predstavit će rezultate istraživanja “Potencijali socijalnih inovacija za održivi razvoj u hrvatskom kontekstu” koje je provedeno analizom relevantne dokumentacije i intervjuima s organizacijama u tom području. Istraživanje “Utjecaj LAG-ova na lokalni održivi razvoj” provedeno putem upitnika, fokusnih grupa i analizom javnih politika predstavit će Gojko Bežovan i Danijel Baturina.

Temeljem ispitivanja javnog mnijenja i provedenih znanstvenih istraživanja, izrađeno je šest smjernica za razvoj javnih politika o kojima će se govoriti tijekom panel rasprave Kako pridonijeti postizanju održivog razvoja u Hrvatskoj?. Sudionici panel rasprave također će se dotaknuti provedenih analiza društvenih utjecaja predloženih intervencija za održivi razvoj, a poseban naglasak će biti na suradnji akademske zajednice i civilnog društva za postizanje održivog razvoja.

PRIJAVA NA KONFERENCIJU

Sudjelovanje na konferenciji prijavite najkasnije do ponedjeljka 23. listopada klikom na POVEZNICU.

 

Detaljan program konferencije pogledajte OVDJE.

 

POZIV na konferenciju.

Završna konferencija je organizirana kao dio aktivnosti projekta SUSTINEO. Više o projektu SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost pročitajte OVDJE.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.

 
  Novosti - Sve