Poziv na javnu akciju – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22.09.2020.
Novosti / 18. 09. 2020 - 1:35

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine kada je tijekom brakorazvodne parnice policajac ubio sutkinju, suprugu i njezinu odvjetnicu te teško ranio zapisničarku.

Osnovni cilj Nacionalnog dana jest senzibiliziranje društva s problematikom nasilja nad ženama i slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira. Unatoč svim preventivnim i represivnim mehanizmima, nasilje nad ženama i dalje je prisutno u našem društvu.

U utorak, dana 22.09.2020. godine, udruga ZvoniMir obilježit će Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama organiziranjem javne akcije. Javna akcija održat će se u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, u parku kod kružnog toka.

Tijekom javne akcije građani će dobiti informacije o načinu prijave svakog oblika nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti za pomoć i podršku, te će se dijeliti informativni i promotivni materijali.

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o sustavu podrške i svojim odazivom pošalju poruku da se nasilje ne tolerira.

 
  Novosti - Sve