Održano predavanje na teme “Institut osobe od povjerenja u RH i Europi uz osvrt na novčane naknade za žrtve kaznenih djela” i  “Primjena sigurnosnih mjera u različitim područjima RH”
Novosti / 08. 09. 2020 - 10:24

U organizaciji udruge „ZvoniMir“  07. rujna 2020. godine u šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" održano je javno predavanje.

 

Gosti predavači bili su Miren Špek, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela i Kristian Pelc, odvjetnik.

Teme predavanja bile su "Institut osobe od povjerenja u RH i Europi uz osvrt na novčane naknade za žrtve kaznenih djela""Primjena sigurnosnih mjera u različitim područjima RH" s posebnim naglaskom na obvezni psihosocijalni tretman počinitelja i liječenje od ovisnosti.

 

Cilj javnog predavanja bio je pružiti informativno široki uvid u razvijenost instituta osobe od povjerenja u usporedbi s pojedinim europskim državama uz osvrt na novčanu naknadu za žrtve kaznenih djela te prikazati primjere prakse izricanja i izvršenja sigurnosnih mjera.

 

Javno predavanje su popratili predstavnici Općinskog suda u Šibeniku, Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, Centra za socijalnu skrb Drniš, PP Drniš, PP Vodice, PP Šibenik te Zavoda za javno zdravstvo Šibensko - kninske županije čime je učinjen još jedan korak u unaprjeđenju međuresorne suradnje u svrhu prevencije i suzbijanja obiteljskog nasilja.

 

Predavanje je dio aktivnosti  programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa i uprave.

 
  Novosti - Sve