Podrškom do sigurnosti III 2023.-2026.
Novosti / 05. 06. 2023 - 1:26

ZvoniMir nastavlja provoditi aktivnosti podrške i socijalnog uključivanja žrtava nasilja, ciljane skupine korisnika – žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja.

Aktivnosti su dio novog trogodišnjeg programa „Podrškom do sigurnosti III“ koji će se provoditi u razdoblju 2023-2026. godine. (Podsjetimo „Podrškom do sigurnosti“ provodio se 2017-2020. godine, „Podrškom do sigurnosti II“  provodio se 2020-2023.). Partneri programa su Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Knin i Pučko otvoreno učilište Knin.

 Novim trogodišnjim programom nastavljamo s danom 1.6.2023. g., a usmjerili smo se na aktivnosti:

  • Osnaživanje i motiviranje korisnika za svijet rada
  • Osnaživanje i motiviranje korisnika za programe obrazovanja
  • Podrška žrtvama nakon izlaska iz skrbi / nasilja
  • Prevencija obiteljskog nasilja kroz online kampanju „Živim li u nasilju?“

Aktivnosti programa dakle obuhvaćaju usluge podrške, informiranja, motiviranja i educiranja žrtava nasilja čime se direktno doprinosi i razvoju izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Kroz prvi ovakav program osnovali smo Savjetovalište za žene žrtve obiteljskog nasilja, mjesto na kojem se mogu dobiti sveobuhvatne informacije i savjetodavna i pravna pomoć, kako bi se što sigurnije i lakše izvukle iz života u nasilju, a gdje i dalje pružamo usluge.

 

Ima li učinkovitijeg i svrsishodnijeg načina djelovanja od kontinuiranog pružanja usluga i podrške koje se iz godine u godinu dopunjuju.

Naš novi zalet s ovim programom nadahnut je optimizmom da vam doista možemo pomoći, stoga obratite nam se!

 

Adresa: Domagojeva 12 Knin,

E-mail: zvonimir@zvonimir.hr , savjetovaliste@zvonimir.hr

Mob 091/2015125.

 
  Novosti - Sve