Okrugli stol na temu „Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela“
Novosti / 03. 06. 2022 - 1:43

Koliko je važna uloga policije u sustavu podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela kao i međusektorska suradnja, prezentirano je na okruglom stolu u Šibeniku 02. lipnja 2022. godine u prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske, ul. Velimira Škorpika 5.

Odgovornost i izazovi s kojima se policija nosi kao prvi kontakt sa žrtvama koje su u iznimnom stresu i često u stanju šoka, mogu biti jednostavniji ukoliko zajednički damo svoj doprinos u pružanju podrške kako žrtvama i svjedocima kaznenih djela, tako i jedni drugima kroz suradnju i razumijevanje.

Uz podršku Ženske sobe - Centra za seksualna prava, te u suradnji s Ravnateljstvom policije, udruga ZvoniMir je još jednom uspješno organizirala sastanak na kojem smo uz formalni dio prezentiranja iznimno važnih tema imali priliku u manje formalnoj atmosferi provesti i panel raspravu iznoseći teme i izazove s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.

Da su to važne teme o kojima treba govoriti potvrđuju nam i činjenice da su nam pružili podršku svojim odazivom policijski službenici Policijske uprave Šibenik, policijskih postaja Šibenik, Knin, Vodice, sutkinja Županijskog suda, psihologinja Zavoda za javno zdravstvo, te kolegice iz organizacija civilnog društva.

Sastanak je organiziran u sklopu aktivnosti programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, koji financira Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

 
 
 
  Novosti - Sve