Održan dvodnevni partnerski i intervizijski sastanak u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“
Novosti / 14. 06. 2022 - 10:01

Udruga ZvoniMir Knin i Zadar, su ovaj put zajedno sudjelovali na dvodnevnom partnerskom i intervizijskom sastanku održanom u okviru programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.

Sudjelovalo je svih 11 organizacija članica Mreže, zajedno sa nositeljicama programa „Ženska soba – Centar za seksualna prava“.

Bila je ovo prilika u kojoj smo razmijenile svoja iskustva, što smo naučili kroz praksu i kako možemo unaprijediti svoj rad kako bi pružili što bolju podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Ujedno smo razgovarali o poboljšanju donesenih „Standarda postupanja članica Mreže podrške“ te smo razgovarali o razvoju Mreže podrške za buduće godine programa. Tijekom drugog dana, na održanom intervizijskom sastanku revidirali smo doneseni „Strateški plan Mreže podrške“ za sljedeće razdoblje, te smo sudjelovali u edukaciji na teme „Nadopuna optužnog prijedloga“; „ Preuzimanje kaznenog progona – supsidijarni tužitelj“; „Uzimanje kaznene prijave na bilješku i upozorenje prema počinitelju“ te „Uloga opunomoćenika“ koju su proveli voditeljica programa Mreže Anamaria Drožđan-Kranjčec i vanjski stručni suradnik odvjetnik Kristian Pelc.

Održani partnerski i intervizijski sastanak je bio prilika za jačanje suradnje i umreženosti unutar svih 11 partnerskih organizacija kako bi se žrtvama omogućilo ostvarivanje njihovih prava i osigurala potrebna podrška.

Uz kvalitetno proveden rad dodatno smo uživali u neformalnom druženju i boljem upoznavanju s kolegicama iz ostalih udruga cijele Hrvatske.

 
 
 
 
 
  Novosti - Sve