Završna radionica u sklopu projekta „Povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“
Novosti / 21. 10. 2014 - 4:17

U sklopu projekta IPA5.1.5.2.01.01.c02 „Povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“ koji provodi udruga ZvoniMir s partnerima, organizirana su dva od tri treninga za predstavnike civilnog sektora.

Ovi treninzi su predstavnicima udruga trebali dati odgovore na pitanja kako funkcioniraju mediji i novinske agencije, kako prepoznati i kreirati vijest da bude zanimljiva za medije i za javnost, kako pripremiti priopćenje za medije, kako organizirati press konferencije, kako razgovarati s novinarima, kako vrednovati novinske članke… Na treninzima su sudionici imali teoretski uvod, a potom radili na primjerima iz prakse i tome kako stečeno znanje primjeniti u svojim organizacijama. Kroz rasprave u malim grupama i zajednički rad, sudionici su imali priliku pripremiti vijest za medije, priopćenje za javnost, press konferenciju, vježbati razgovor s novinarima – odgovarati na pitanja novinara, naučiti kako analizirati novinske članke i dr. Također, sudionici su učili kako koristiti prednosti interneta, potencijal društvenih mreža i ostalih načina komunikacije putem interneta kako bi što više komunicirali s građanima, povećali svoju vidljivost i izgradili potporu za svoje aktivnosti među građanima. Tijekom treninga, svi sudionici su trebali definirati vlastite ciljeve za poboljšanje komunikacije, ciljane grupe i metode koje žele koristiti kako bi postigli ciljeve. Na temelju toga, izradili su komunikacijski plan.

Treći, završni, trening, u sklopu istog projekta održat će se 27., 28. i 29.10.2014. u Hotelu Punta Vodice, gdje će se predstaviti dosadašnji rezultati, planirane buduće aktivnosti, te će se sudionicima dodjeliti potvrde o sudjelovanju na stručnim treninzima.

U sklopu treninga, dana 28.10.2014. s početkom u 10:00 sati bit će održano predavanje na temu Zakona o udrugama – usporedba starog i novog Zakona, a 29.10.2014. s početkom isto u 10:00 sati predavanje na temu Neprofitno računovodstvo, kao dio aktivnosti regionalnog razvojnog programa Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a u okviru programa STEP, u kojem je udruga ZvoniMir suradna organizacija za područje Šibensko-kninske županije.

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane predstavnike civilnog sektora da sve informacije o navedenim temama mogu dobiti u uredima udruge ZvoniMir u Drnišu i Kninu srijedom od 10:00 do 14:00 sati.

 
  Novosti - Sve