Uspješno završavamo projekt Zaželi joj zapošljavanje!
Novosti / 01. 09. 2020 - 9:16
 
 

Projekt „Zaželi joj zapošljavanje!“ u vrijednosti od 6.846,561,18 kuna i trajanju od 30 mjeseci u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Radi se o projektu kojem je svrha poticanje zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju i skrbi o starim/nemoćnim i ostalim osobama u nepovoljnom položaju.

Projekt se provodio na šest jedinica lokalne samouprave: gradovima Kninu, Drnišu i Skradinu te općinama Kistanje, Ervenik i Biskupija i na svim tim područjima smo uživali izuzetno razumijevanje i podršku lokalnih vlasti.

S partnerima na projektu, Centrom za socijalnu skrb Knin i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Šibenik, ostvarili smo odličnu suradnju te zaposlili projektni tim od 5 članova i 40 radnica za pomoć u kući koje su tijekom 24 mjeseca brinule o 249 osoba u nepovoljnom položaju. Tim je osobama kroz projekt podijeljeno 4400 paketa higijenskih i kućanskih potrepština što im je uz pruženu njegu osiguralo bolju kvalitetu života i zdravlja te osjećaj sigurnosti i socijalne uključenosti.

Što se tiče doprinosa razvoju gospodarstvu, ovim projektom smo kroz poreze i prireze uplatili 1.556.762,00 kn u državni proračun, 48.807,60 kn u lokalni proračun, osigurali 3.333.703,50 kn neto za potrošnju, te smo ukupnu nabavu obavili kod domaćih dobavljača.

Zaposlenim radnicama je kroz ovaj projekt osigurana financijska sigurnost te opstanak i ostanak u zajednici u kojoj žive, a kako bi bile konkurentnije na tržištu rada tijekom projekta su imale mogućnost i dodatnog educiranja. Tako smo po završetku projekta imali educirane njegovateljice, uzgajivačice, sakupljačice i prerađivačice ljekovitog i aromatičnog bilja, te vozačice osobnog vozila.

Kako bi zaposlenim radnicama olakšali rad na terenu, dodatno smo ih opremili zaštitnom obućom i odjećom za rad, a po pojavi bolesti Covid-19 pojačano smo brinuli o zaštiti njihovog zdravlja i dijelili im redovito zaštitne maske, rukavice i dezinficijense.

Dodatno smo radili na obučavanju radnica za postojeći posao ali i za buduća zaposlenja. U tom smislu smo organizirali radionice o sve većoj prijetnji nametnutih ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju starijih osoba ali smo ih podučili i pravilnom pisanju zamolbi, životopisa i predstavljanju poslodavcu.

Tijekom 30 mjeseci provedbe projekta stekla su se nova iskustva i poznanstva, naučili smo puno toga jedni o drugima, o različitim potrebama i mogućnostima različitih područja, a ponajviše o važnosti timskog rada, toleranciji i brizi prema drugima.

Drago nam je što smo bili dio te priče, zahvaljujemo se svojim partnerima, predstavnicima lokalnih zajednica kao i svim sudionicima ovoga projekta.

Veselimo se i nadamo skorom nastavku projektnih aktivnosti !   

 
  Novosti - Sve