Udruga ZvoniMir uspješno završava projekt Pokreni se!
Novosti / 18. 03. 2020 - 11:32

Projekt pod nazivom „Pokreni se!“ ukupne vrijednosti 581.354,70 kn koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda je vrlo uspješno priveden kraju sa ostvarenim svim planiranim rezultatima. Radi se o projektu koji je svojim aktivnostima bio usmjeren na pružanje podrške nezaposlenim osobama u što lakšem pronalaženju posla kao i povećanju konkurentnosti na tržištu rada.

Kroz projekt je organiziran rad 4 Kluba za zapošljavanje, u Kninu, Drnišu, Biskupiji i Kistanjama, a koje je ukupno posjetilo 407 osoba koje su dobile individualnu podršku i informaciju o zapošljavanju što je doprinijelo pronalaženju posla za 21 osobu.

 Održano  je 16 radionica razvoja socijalno - interpersonalnih vještina na kojima je sudjelovalo 100 korisnika koji su izrazili zadovoljstvo prezentiranim sadržajem.

U sklopu projekta uspostavljena je Mreža poslodavaca Šibensko-kninske županije od čak 20 poslodavaca, čija je svrha povezavanje udruga, tvrtki i ustanova koje su spremne prihvatiti nezaposlene osobe kroz volonterski rad. Uz podršku Mreže organizirano je nekoliko volonterskih akcija sa svrhom radne aktivacije nezaposlenih osoba i stjecanja vrijednih iskustava.

33 nezaposlene osobe dobile su besplatnu edukaciju kroz 4 verificirana programa – Njegovatelj/ica starijih osoba, Operater na računalu, Pomoćnik/ca u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju i Vozač vozila C kategorije. Svi su polaznici uspješno završili edukaciju, a uvjerenja će se uz podjelu promotivnih i radnih materijala odvijati u prostorijama udruge ZvoniMir na adresi Domagojeva 12 u Kninu do kraja provedbe projektnih aktivnosti, odnosno do 26.ožujka.

Projektne aktivnosti su promovirane distribucijom promotivnog materijala, letaka, plakata, platnenih vrećica, olovaka i dr., te predstavljanjem na Sajmu EU projekata u Šibeniku. Šira javnost informirana je zahvaljujući lokalnim portalima kao i radio postajama, a udruga je redovno izvještavala o tijeku provedbe putem svoje web stranice www.zvonimir.hr

Udruga ZvoniMir se zahvaljuje svim sudionicima, a osobito partnerima na projektu – HZZ Područni ured Šibenik ispostava Knin, Grad Knin, Grad Drniš, Općina Biskupija i Općina Kistanje te svima onima koji su na različite načine pridonijeli uspješnom provođenju ovoga projekta.
 

Preuzmite PowerPoint prezentaciju

 
  Novosti - Sve