Udruga ZvoniMir proširila područje pružanja njege o starijim osobama u njihovim domaćinstvima
Novosti / 19. 04. 2016 - 9:05

Udruga ZvoniMir je od 1.4.2016.g. zahvaljujući mjerama Programa javnih radova proširila svoje aktivnosti pružanja njege starijim osobama na područja gradova Knin i Skradin, te zaposlila njegovateljice koje će pružati ove vrste usluga.

Grad Skradin je započeo ovakvu vrstu aktivnosti, odgovarajući na potrebe svojih građana te ujedno koristeći mogućnosti poticanja zapošljavanja preko mjera HZZ. Kako je ovo njima sasvim novo iskustvo, zadovoljstvo nam je pomoći im i pokrenuti ovakvu vrstu socijalne usluge, te podjeliti svoje znanje i iskustvo.

Uz navedena nova područja udruga se niz godina skrbi o starijim osobama i na područjima grada Drniša i općine Biskupije. Sa svim navedenim jedinicama lokalne samouprave ZvoniMir ima sklopljene Sporazume o suradnji, a odnedavno i otvorene područne urede.

Upravo zbog ovako dobre organiziranosti poslova njege, educiranih njegovateljica te više od 300 zadovoljnih korisnika udruga ZvoniMir ostvaruje i zavidnu suradnju sa Centrima za socijalnu skrb Knina i Drniša, bez čije stručne i profesionalne pomoći nebi došli do ovakvih rezultata. Najznačajnije spomenuti jest visoko profesionalna suradnja i susretljivost Ministarstva socijalne politike i mladih, koji prate i podržavaju ovu korisnu i potrebnu uslugu za starije osobe na našem području.

 
  Novosti - Sve