Udruga “ZvoniMir” je obilježila Međunarodni dan starijih osoba, 1.10.2015.godine
Novosti / 09. 10. 2015 - 5:31

Udruga ZvoniMir, u okviru svojih djelatnosti, kontinuirano radi na razvijanju i pružanju socijalnih usluga u zajednici, nastojeći pri tom razvijati međugeneracijsku solidarnost i partnerstva u zajednici. U tom smislu smo i ove godine obilježili Međunarodni dan starih na područjima na kojima provodimo aktivnosti brige o starijim osobama.

Brigu o starijim članova lokalne zajednice provodimo u prostorijama Poludnevnog boravka u Drnišu, ali i na terenu, obilazeći naše korisnike na području grada Drniša i okolnih naselja i općine Biskupija.

U Kninu smo za njegovateljice i gerontodomaćice organizirali predavanje na temu zdravlja, pravilne i uravnotežene prehrane kako bi one ta znanja mogle prenijeti i upotrijebiti tijekom obilaska korisnika na terenu.

Njegovateljice su zatim obišle sve korisnike i uz svoje redovne aktivnosti, darovale im voće te istakle važnost raznovrsne prehrane i brige o zdravlju kao važnog segmenta kvalitete življenja.

Druženje je organizirano i za korisnike Pludnevnog boravka za starije u Drnišu.
Sve naše aktivnosti su usmjerene su na stvaranje takvog okruženja u kojem će se soosbe starije životne dobi osjećati dobro i zbrinuto, u kojem će biti zadovoljene njihove potrebe kako bi se osjećali dijelom zajednice i kako bi im se olakšalo starenje.

Drniš, 05.10.2015.g.

 
  Novosti - Sve