U Zagrebu je održan Okrugli stol povodom Europskog dana žrtava kaznenih djela 22.2.2016
Novosti / 10. 02. 2016 - 8:32

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače 2016. godine Ministarstvo pravosuđa organiziralo je Okrugli stol na temu „Primjena prava žrtava kaznenih djela – iskustva u praksi“.

Cilj okruglog stola je pokazati dobre primjere iz prakse u dijelu koji se odnosi na primjenu prava žrtava tijekom prethodnog i kaznenog postupka, ali i probleme s kojima se suočavamo.

Na okruglom stolu izlagat će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, državnog odvjetništva, sudova, Odjela za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa, odvjetništva, te organizacija civilnog društva. Medju nazočnima bila je i predsjdnica udruge “ZvoniMir” Zvjezdana Bajić.

Svrha okruglog stola je da se, osim izlagača, susretne što veći broj praktičara koji u svom radu dolaze u direktan kontakt sa žrtvama uključujući i predstavnike organizacija civilnog društva.

Na Europski dana žrtava kaznenih djela Victim Support Europe (VSE) objavio je video o žrtvama kaznenih djela u Europi.

U videu se objašnjava problem viktimizacije u EU, opisuju se moguće posljedice viktimizacije žrtava zločina, kao i prava svih žrtava zločina u Europi, te se prikazuju različiti načini podrške žrtvama.

Podizanje svijesti putem ovog videa usmjereno je na osobe u Europi i širom svijeta te VSE poziva na gledanje, dijeljenje i upotrebu ovog videa s ciljem podizanja svijesti o pravima žrtava i podršku žrtvama u EU.
Pridružite se i Vi u tome!

Više možete pronaći na poveznici: Victim Support Europe launches video on Victims’ Rights and Victim Support in the EU
Kako je to izgledalo u slici, pogledajte u foto galeriji:

 
  Novosti - Sve