U organizaciji WYG International u Splitu je održana radionica “Od neuspješnih projekata do dodjele bespovratnih sredstava”
Novosti / 04. 11. 2015 - 5:36

U sklopu projekta “Priprema projekata i podrška ESF korisnicima” kojeg provodi WYG International u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, u Splitu je održana radionica na temu “Od neuspješnih projekata do dodjele bespovratnih sredstava”.

Edukacija je prije svega namjenjena voditeljima projekata koji rade Civilnom sektoru, pa onda i ostalima koji bi htjeli unaprijediti svoje praktično znanje i usvojiti vještine potrebne za razvijanje uspješnih, relevantnih i izvedivih prijava na otvorene pozive za dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda u sklopu novog programskog razdoblja 2014. – 2020.

Organizatzori pozivaju sudionike da se prijave na radionicu koja je najbliža njihovom gradu,a putni trošak snose također organizatori.Prednost prilikom prijave imati će osobe koje dolaze iz organizacija/ustanova koje su podnijele projektne prijave na otvorene natječaje u sklopu ESF-a 2007. – 2013. koje su odbijene ili nisu dobile broj bodova koje su prijavitelji očekivali.

Voditeljica udruge “ZvoniMir” će svakako sudjelovati na ovoj radionici, a pozivamo i ostale da se prijave.

Kroz primjere i studije slučaja biti će prezentirano gdje prijavitelji na projektne natječaje najviše griješe, pa će se tako u okviru dnevnog reda predstaviti slijedeće studije slučaja:

  1. Pogreške počinjene u opisu problema i definiranju ciljane skupine,
  2. Pogreške počinjene u povezivanju problema, ciljane skupine i ciljeva projekta
  3. Pogreške počinjene u povezivanju problema, ciljane skupine i projektnih aktivnosti, opis i logička koherentnost aktivnosti, izvedivost planiranih aktivnosti i njihovog slijeda,
  4. Pogreške počinjene u povezivanju projektnih aktivnosti, rezultata projektnih i programskih pokazatelja,
  5. Pogreške počinjene u povezivanju projektnih aktivnosti,veličine ciljane skupine, projektnih pokazatelja i proračuna projekta.
 
  Novosti - Sve