Na završnoj konferenciji predstavljeni rezultati projekta „Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci“
Novosti / 28. 12. 2014 - 4:23

Udruga „ZvoniMir“ je 2.7.2013. započela provođenje projekta „Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci“ koji završava 1.1.2015.g.


Projekt je provođen u sklopu natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga u lokalnoj zajednici“ kroz Hrvatski zavod za zapošljavanje kao ugovorno tijelo.


Ukupna vrijednost projekta je 195.621,68 eura, od čega je Europska Unija sudjelovala iznsom od 174.103,29 eura odnosno 85% vrijednosti projekta, dok nositelj i partneri Pučko otvoreno učilište Knin, Dom za starije i nemoćne Knin i Općina Biskupija kao i Ured Vlade RH za udruge sufinanciraju ostalih 15%.


Tijekom provedbe projekta postignuti su svi planirani rezultati:
1. Organizirana pomoć u kući starijim ljudima kroz edukaciju 15 njegovateljica i formiranje mobilnog tima
2. Nabavljeno vozilo za potrebe provedbe projekta
3. Osigurana tjedna pomoć starijim ljudima u udaljenim mjestima (134 osobe)
4. Osigurana dnevna pomoć starijim ljudima u udaljenim mjestima (13 osoba)
5. Obnovljen i opremljen Poludnevni boravak za starije u Drnišu (za 64 korisnika)
6. Registrirana socijalna zadruga Zvonimir


Postizanjem ovih rezultata utjecali smo na ostvarivanje specifičnog cilja ovog projekta, a to je razvoj van institucionalnih socijalnih usluga starijim i bolesnim ljudima sa određenim hendikepom, te ljudima kojima je potrebna palijativna skrb. Na taj smo način utjecali smo na ostvarenje općeg cilja natječaja odnosno: ojačali smo ulogu civilnog društva kao pružatelja socijalnih usluga i pri tome povećali zapošljivost.


Kako bismo obilježili dobru suradnju svih dionika uključenih u provedba projekta i naglasili sve što je postignuto, organizirana je završna konferencija projekta 22. prosinca 2014. g. u prostorijama općine Biskupija sa početkom u 11:00 sati, na adresi Trg I.Meštrovića br. 3.

 
  Novosti - Sve