Korak hrabrosti IV
Novosti / 12. 07. 2023 - 10:18

Udruga ZvoniMir potpisala je ugovor za projekt „Korak hrabrosti IV“ koji će se provoditi od 1.5.2023. do 30.4.2024. godine.

Cilj projekta je savjetovanje i pružanje kvalitetne podrške i pomoći žrtvama nasilja u obitelji bliskom suradnjom i koordinacijom rada Savjetovališta udruge ZvoniMir i Županijskog tima za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Šibensko – kninskoj županiji.

Nasilje u obitelji obuhvaća nasilje koje se događa između članova obitelji (roditelja, braće i sestara ili članova obitelji više generacija, npr. roditelja i bake/djeda). Svjedočenje nasilju u obitelji odnosi se na situacije u kojima je dijete svjedok čestog i dugotrajnog verbalnog ili fizičkog nasilja između roditelja ili drugih članova obitelji. Nasiljem u obitelji smatraju se svi prijeteći, prisiljavajući ili kontrolirajući postupci koje koristi jedan član obitelji prema drugome.

Kontinuitet u pružanju usluga savjetovanja i pomoći žrtvama nasilja u obitelji osigurat će se  uz kontinuiranu izobrazbu zaposlenih u Savjetovalištu kao i članova Županijskog tima za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

 

Ako Vam je potrebna podrška i savjet jer ne znate kome se obratiti za pomoć, kako to učiniti ili imate pitanja vezanih za nasilje, javite nam se kontakt 091/2015 125, pišite na e-mail savjetovaliste@zvonimir.hr ili dođite osobno na adresu Domagojeva 12, Knin.

 
  Novosti - Sve