Intervizijski sastanak Mreže podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela
Novosti / 12. 11. 2021 - 11:35

11.11.2021. sudjelovale smo na online intervizijskom sastanku u okviru programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela".

Prva polovica sastanka bila je predviđena za pravnu interviziju, odnosno rad na slučajevima kojoj je prisustvovao i odvjetnik Kristijan Pelc, a druga polovica za edukaciju na temu “Trijaža slučajeva, emocionalna podrška i psihološko savjetovanje” koju su održale Maja Mamula i Marijana Senjak, psihologinje Ženske sobe.

Kao i jučerašnjem partnerskom, tako su i današnjem intervizijskom prisustvovali/e predstavnici/e 11 udruga koje na području 13 županija pružaju podršku i pomoć žrtvama i svjedocima/kinjama, odnosno provode aktivnosti Programa: Ženska soba - centar za seksualna prava kao koordinatorica te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir; Desa Dubrovnik; HERA Križevci– za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar - IPC; Ženska grupa Karlovac KORAK; SOS Virovitica; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir Knin.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financira Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.

 
  Novosti - Sve